محل تبلیغات شما

پلی استیرن انبساطی که در ایران به پلاستوفوم یا یونولیت معروف است یک ماده سفید متخلخل بوده که از فرآیند پتروشیمی تهیه می شود. در این مقاله کوتاه به معرفی یونولیت و ویژگی های آن می پردازیم.

یونولیت چیست؟

یونولیت در واقع با نام علمی پلی استرن شناخته می شود و یک ماده سفید متخلخل است که از فرآیندهای پتروشیمی به وجود می آید، خواص و ویژگی هایی چون وزن پایین، مقاومت صوتی و حرارتی بالا باعث شده است که یونولیت جایگزینی مناسب برای مواد ساختمانی سنتی چون سفال و بلوک در معماری امروز باشد.

حمل و نقل آسان، کاربری و نصب ساده و سریع و همچنین مقاومت بالای یونولیت و البته مقرون به صرفه بودن آن باعث شده است که جایگاه ویژه در صنعت ساختمان سازی و عایق بندی داشته باشد.

دانسیته یا چگالی یونولیت

یونولیت را پس از طی کردن مراحل تولید به صورت ورقه در می آورند، همانطور که گفتیم ویژگی های منحصر به فرد یونولیت باعث شده است که از آن در صنایع مختلفی استفاده شود، از جمله مشخصه های یونولیت باید به دانسیته اشاره کرد که عامل اصلی رده بندی ورقه های یونولیتی است.

در واقع دسته بندی ورق های یونولیتی بر اساس میزان فشردگی آنها صورت میگیرد به این میزان فشردگی در اصطلاح دانسیته گفته می شود، ورق های یونولیتی کاربردی در صنایع ساختمان سازی یا عایق کاری دارای ابعاد استاندارد 100*200*50 سانتی متر هستند.

مزایای استفاده از یونولیت در صنعت

ویژگی های منحصر به فرد این متریال صنعتی باعث شده است که یونولیت در صنایع مختلفی کاربرد داشته باشد، از جمله ویژگی های یونولیت می توان به موارد زیر اشاره داشت:

– وزن سبک

– مقاومت در برابر رطوبت

– عایق حرارتی

– طول عمر و دوام بالا

– قابلیت بازیافت

– امکان لمینیت شدن با استفاده از رزین اپوکسی

– خاصیت شکل پذیری در اندازه های مختلف

–  حمل و نقل آسان

–  ضد ضربه

– مقاومت بالا در برابر فشار

– امکان چاپ و برچسب گذاری بر روی آن

– در این ماده هیچ واکنش شیمیایی ایجاد نمی شود

– ضد نفوذ ات موزی

– ضد آب بودن ( یونولیت به دلیل دارا بودن ساختار سلولی فشرده آب کمی را جذب می کند، به همین دلیل پوسیده نشده و از ایجاد پوسیدگی در بافت های مجاور نیز پیشگیری می کند)

کاربردهای یونولیت

همانطور که اشاره کردیم یونولیت یک عایق مناسب برای صدا، رطوبت و گرما است، این سازه پلیمری غالبا به رنگ سفید دیده می شود، از آن به دلیل ویژگی ها و خواصی که دارد در بسته بندی ابزارهای الکترونیکی و برقی، عایق بندی، تبلیغات و بسیاری موارد دیگر استفاده می شود.

یونولیت را می توان در ابعاد و وزن های حجمی مختلفی به صورت ریز یا درشت و به شکل  بلوک ، گرانول و ورق ارائه کرد.

از جمله کاربردهای یونولیت استفاده از آن در صنعت ساختمان سازی است که به کاهش مصرف آهن، افزایش مقاومت سازه در برابر زله، کاهش حجم بتن مصرفی، عایقبندی بنا در برابر صدا و گرما منجر می شود.

همچنین کاربردهای دیگری برای یونولیت در دکوراسیون و فضاسازی های موقت، ساخت ماکت، تابلو اعلانات، ساخت سردخانه و یخچال های مسافرتی و در نهایت در ساختمان سازی یعنی بکار گیری یونولیت سقفی، یونولیت ساختمانی و دیواری نیز تعریف شده است.

سایر کاربردهای یونولیت به شرح زیر است:

– عایق حرارتی و صوتی

– وزن سبک و کاربری آسان در صنایع مختلف

– جایگزینی مناسب برای برخی مصالح ساختمانی

– استفاده در صنایع بسته بندی و عایق کار

– استفاده به عنوان هسته فوم در تخته های اسفنجی

– مورد استفاده در سیستم های عایق پنل به دلیل سبکی، مقاومت بالا و خاصیت غیر سازه ای

– استافده در ساخت نما، دیوار، سقف و کف ساختمان

– یک انتخاب مناسب برای پر کردن فضا در ساخت و سازه های

– استفاده در ساخت ماکت به دلیل قیمت مناسب و وزن

– استفاده در تولید بلوک های پلاستوفوم سقفی

معایب استفاده از یونولیت

اگر قصد استفاده از یونولیت را دارید بهتر است با معایب آن نیز آشنا باشید تا انتخاب بهتری داشته باشید.

– عدم مقاومت در برابر حلال های آلی

– امکان آسیب رسانی به لایه ازن در صورت استفاده از کلروفلوروکربن در آن

– قابلیت اشتعال در صورت رنگ آمیزی با رنگ های روغنی

قیمت یونولیت

قیمت گذاری یونولیت به عوامل مختلفی چون نوع آن، دانسیته و حجم مورد نظر خواهد داشت، هرچه دانسیته ورقه های یونولیتی بیشتر باشد قیمت بالاتری خواهد داشت.

سخن پایانی

همانطور که در مقاله اشاره شد یونولیت یک ماده سبک و مقرون به صرفه در استفاده در صنایع مختلف از جمله بسته بندی، عایق کاری، دکوراسیون و راه و ساختمان است، یونولیت های مصرفی در صنعت ساختمان سازی از ویژگی های خاصی برخوردار بوده و انواع مختلفی دارند که از آن میان می توان به یونولیت فشرده، یونولیت سفقی، یونولیت دیواری و یونولیت تیرچه کرومیت اشاره کرد که هرکدام ویژگی ها و کاربردهای متنوعی دارند. بهتر است که یونولیت را از مراکز معتبر صنعتی تهیه کنید تا از کیفیت و مقاومت آن اطمینان حاصل کنید.

نرده شیشه ای چیست و برای چه فضاهایی مناسب است؟

نرده استیل چیست و چه کاربردهایی دارد؟

حفاظ استیل چیست و چه کارایی دارد؟

های ,یونولیت ,استفاده ,عایق ,مقاومت ,ویژگی ,در برابر ,شده است ,ساختمان سازی ,استفاده در ,در صنایع

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

غدیر | نرم افزار و دستگاه حضور و غیاب وبلاگ مد Dora ❤دختــرونـــه هایی از جنـــس خورشـــــید❤ لوازم خانگی افراکالا رودخانه ماه دوست دارم فائزه مرادی|تقدیم به عشقم فائزه مرادی|وبلاگ فائزه مرادی شگفتی های بدن انسان انجام امور اقامت تبلیغات خرید و فروش کاردون